Herbouw watersnoodwoning

Herbouw watersnoodwoning

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem gaat een Noorse 'watersnoodwoning' herbouwen. Na de watersnoodramp van 1953 schonken de Noorse regering en het Noorse Rode Kruis 325 van deze deze kant-en-klaarwoningen aan Nederland.

Het huisje heeft als een van de laatst overgebleven Noorse noodwoningen in het west-Brabantse Raamsdonksveer gestaan. Toen het in 2009 zou worden afgebroken, heeft het Openluchtmuseum het huisje gedemonteerd en opgeslagen.

Donatie
De watersnoodwoning wordt nu, zestig jaar na de watersnoodramp, herbouwd met een eenmalige bijdrage die het museum heeft ontvangen uit de uit de Extra Trekking van de BankGiroLoterij. Het betreft een bedrag van 500.000 euro. In 2014 wordt de woning geopend voor het museumpubliek.

Symbool
De watersnoodwoning uit Raamsdonksveer wordt het symbool voor het zogenoemde canonvenster op de Watersnood, waarmee de verschillende aspecten van deze geschiedenis, inclusief de noodhulp, een plek krijgen in het Openluchtmuseum. Het Openluchtmuseum werkt met het Rijksmuseum aan een vaste presentatie van de canon in het Arnhemse museumpark.

Bron: architectenweb.nl
Fotocredits:Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Terug

Documentatie aanvraag

HomeNieuwsHerbouw watersnoodwoning

(Bezoek)adres

AvK Bouwpartners B.V.
Molenstraat 55b
7471 CK GOOR
T 0547 - 273 703
F 0547 - 271 591
E info@avkbouwpartners.nl