Project
Schuurwoning in ''Maarkelse'' stijl
Jaar
2023
Plaats
Status
In uitvoering
No items found.

De wens van de opdrachtgever luide; een schuurwoning met riet & dakpannen, net zoals je dit vroeger tegenkwam bij de traditionele Maarkelse Schöppe's. Het geheel moest karakter uitstralen en passen bij het wonen in het buitengebied van Markelo.

Eenvoudige hoofdvorm met veel glas & uitzicht over het landschap

Ieder woning is uniek, en dat geldt in het bijzonder voor schuurwoningen. Dit ontwerp is dan ook geïnspireerd op de traditionele Maarkelse Schöppe, die je vroeger vaak zag in het Twentse landschap. Kenmerkend is een rechthoekige basis met schilddak en de getrapte dakpannen die overgaan in riet. De onderschoer wat vroeger de toegang tot de schuur was, is nu een inham die voor een overdaad aan daglicht in de woning zorgt.

Én door de inham aan de achterzijde van de woning af te dekken met een glasdak ontstaat een soort binnenplein waar je 's avonds van de ondergaande zomerzon kan genieten.

De samenstelling van materialen zoals riet, dakpannen hout & veel glas zorgen voor de unieke uitstraling die het geheel modern, máár toch ook een landelijke uitstraling geven passend binnen het landschap.

TAGS

Liever maar één aanspreekpunt tijdens de bouw?

Uw eigen vertrouwenspersoon tijdens het bouwproces.
Sterk landelijk netwerk met bijzondere lokale kennis.
Jarenlange ervaring in alle bouwsectoren.