Project
Renovatie herenhuis (1924) te Almelo
Jaar
2022
Plaats
Status
Opgeleverd
No items found.

Dit prachtig gelegen herenhuis uit 1924 in de Almelose wijk 't Rosarium heeft een uniek uitzicht op het Almelo-Nordhorn-kanaal. Met advies en tekeningen van AvK Bouwpartners wordt een grootscheepse renovatie utgevoerd om het pand weer te laten voldoen aan de moderne maatstaven.

Alles wordt onder handen genomen, alleen de buitenschil blijft staan

De constructie van deze stadsvilla was van oudsher bijzonder solide en de uitstraling markant door veel authentieke stijlelementen. Bijzonder is ook de diepe, grote tuin in de binnenstad.
De opdrachtgevers hadden van meet af aan een duidelijke omschrijving van wat het eindresultaat moest zijn. AvK Bouwpartners is hierbij betrokken om de plannen om te zetten in goede tekening en aanvullend advies te geven.
Eigenlijk wordt bij dit project alles onder handen genomen en blijft alleen de buitenschil staan waarbij de beeldbepalende elementen zoveel mogelijk worden behouden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gootoverstek en het statige trappenhuis.
De woning wordt voorzien van nieuwe vloeren, voorzetwanden en kap. Dit zodat alles thermisch ook voldoet aan de hedendaagse maatstaven.
Verder wordt de woning over de volledige breedte uitgebreid en voorzien van een leefkeuken met alle moderne gemakken.

TAGS

Liever maar één aanspreekpunt tijdens de bouw?

Uw eigen vertrouwenspersoon tijdens het bouwproces.
Sterk landelijk netwerk met bijzondere lokale kennis.
Jarenlange ervaring in alle bouwsectoren.